Strict Standards: Only variables should be assigned by reference in /home/teralekc/public_html/includes/modules/pages/product_info/jscript_zen_magicslideshow.php on line 6

Добави към кошницата:

КолАктив3 - 120 + 20 капсули

Цена:104,18лв.  Цена:89,30лв.
Спести: 14% отстъпка

  • Произведено от: Aqua Source

Съчетава ползите от КолАктив с две допълнителни съставки – Лактоферин и пробиотикът Лактобацилус Ацидофилус

     Коластрата в продукта КолАктив3 на AquaSource е добита от югозападните части на САЩ, където беше построена фабрика за преработка, проектирана от инженер-технолози по млеко-преработка, създадена с единствената цел да се произвежда коластра от най-високо качество.
 
     AquaSource препоръчва КолАктив3 на всички, които желаят да подпомогнат допълнително здравето на храносмилателния тракт, освен всички други ползи от коластрата. В този продукт са съчетани ползите от КолАктив в комбинация с две допълнителни съставки: 

Основни предимства: 
• Всички предимства на КолАктив, та дори и повече 
• Основната съставка в КолАктив3 е американска коластра 
• Допълнителна помощ за храносмилателния тракт, оказана от Ацидофилус 
• Лактоферин, който се свързва с желязото и улеснява неговия прием. Подпомага естествените защитни функции на организма 
• Отлична хранителна подкрепа за активни хора и спортисти
• Коластрата се събира и преработва прясна, а не замразена. Пастьоризира се при 72°С в продължение на 15 секунди, след което се суши чрез индиректна топлина при ниска температура.

 
     КолАктив 3 се различава от продукта КолАктив по това, че в него освен коластра от крави, са добавени Лактоферин за подсилване на имунната система, както и пробиотикът Лактобацилус Ацидофилус, който подпомага храносмилането. При разработването на този продукт, целта на АкваСорс беше да създаде продукт, който да подобри и обедини ползите от КолАктив.

 Коластра- Мазнините в коластрата не се отстраняват. Не се преработва чрез ултра-филтрация, което запазва пролина, богат на полипептиди. Пролинът е аминокиселина, жезненоважна за производството на колаген и хрущял. Той намалява отпускането на кожата и образуването на бръчки. Пролинът подпомага разграждането на протеините, използвани при изграждането на здрави клетки в организма. Повече информация за коластрата може да почетете в продукт КолАктив™.

• Лактоферин – въпреки, че коластрата има естествено съдържание на лактоферин, този биоактивен пептид също е допълнително включен като съставка, за подпомагане на имунната система.
     Лактоферинът представлява натурален млечен гликопроетин, който подпомага имунната система и осигурява повишена защита срещу болестотворни микроорганизми. Например всяка молекула от протеина лактоферин може да се свърже с два атома желязо. Понеже много патогенни бактерии виреят върху желязо, лактоферинът прекратява разпространението им, правейки желязото недостъпно за тях. Той е особено ефективен в блокирането пролиферацията на организми, често причиняващи сериозни заболявания у бебетата, включително Staphylococcus aureus. Лактоферинът също разстройва процеса, чрез който бактериите усвояват карбохидратите, ограничавайки по този начин растежа им. Също така се свързва към витамин В12, лишавайки микроорганизмите от него.

Някои от важните функции на лактоферина са:

Антибактериално действие: лактоферинът действа бактериостатично като свързва свободното

желязо и вит. В12 и ги прави недостъпни за бактериите, което спира тяхното размножаване, а така също и бактерицидно (разрушава клетъчните стени на много микроби и гъбички). Той е много

 важен за бебетата и хората с отслабена имунна система.Доказана е неговата ефективност срещу E. coli,Salmonella, Staphylococcus, Listeria, Candida и т. н. При опитни мишки, заразени със стафилококи, които получават 2% от калориите си като лактоферин, бъбречните инфекции намаляват с 40-60%, а бактериите в урината – от 5 до 12 пъти.      

Инфекции на пикочните пътища: те се срещат често при бебетата, малките момиченца и жените, поради анатомичните особености на женския организъм (къса и широка уретра).Повечето жени са имали оплаквания от „цистит“, който често се усложнява до пиелонефрит. Коластрата и лактоферинът могат значително да облекчат тези инфекции и да намалят опасността от пиелонефрит и хронична бъбречна недостатъчност.

Антивирусно действие: Лактоферинът е много важен за имунната система, и би било добре да се използва в борбата с различни вирусни инфекции. Той възпрепятства вирусите да се прикрепят върху клетъчните стени и да проникнат в клетките ни – например цитомегаловирусите и вирусите, причиняващи херпес и СПИН. Важен за отбелязване е факта, че при болни от СПИН лактоферинът в устната кухина е намален и това ги прави много по-податливи към различни инфекции.

Противовъзпалително действие: Лактоферинът свързва някои полизахариди (екзотоксини, секретирани от микробите) и активира определени имунни клетки, от които зависи имунния отговор. В резултат на това се намаляват възпалителните процеси и  нарушаването на поразените тъкани.

Имуномодулаторно действие: рецептори за лактоферин са открити върху различни имунокомпетентни клетки – Т-лимфоцити (т. нар. клетки-убийци), моноцити, макрофаги.

Лактоферинът, съдържащ се в устната кухина и стомашно-чревния тракт, спира развитието на микробите или ги унищожава. Изследвания направени с новородени прасенца, в чиято храна е добавен лактоферин, са многократно по-устойчиви на инфекции – след заразяване с токсини от Escherichia coli умират

само 17% от тях, докато при прасенцата, които не приемат лактоферин, смъртността е 74%.

Пробиотично действие: Лактоферинът ни предпазва от развитието на вредни бактерии в стомашно-чревния тракт и

подпомага развитието на бифидобактериите,като с това допринася за поддържане екологията в червата.Увеличаването на вредните бактерии води до производството на по-големи количества токсини, а това допълнително натоварва работата на черния дроб

Антиоксидантно действие: като се свързва със свободното желязо в кръвта, апо-лактоферинът намалява образуването на свободни радикали и предпазва липидите от окисляване, а клетките – от разрушаване. От друга страна, холо-лактоферинът отдава желязо там и тогава, където и когато то е необходимо за клетките. Така се забавя процеца на стареене и се намалява податливостта към различни видове дегенерации.

Подобрено усвояване на желязото: лактоферинът ефективно пренася желязото до клетките,които имат нужда от него(подобрява бионаличността на желязото в организма), което води до по-бързото справяне с желязодефицитни анемии.

Стомашно-чревен тракт: Лактоферинът намалява възпалителните процеси в червата, например при ХУХК (болест на Крон) и други автоимунни, алергични и инфекциозни заболявания, при които се засягат червата – при условие, че се приема редовно и в достатъчни количества.

Противораково действие. Доказано е също мощното лечебно действие на лактоферина специално върху рака на панкреаса при човека – той се препоръчва като част от терапията на това заболяване.

• Ацидофилус – полезна бактерия, населяваща тънките черва. Включена е, за да поддържа доброто здраве на долната част на храносмилателната система. Основната функция на тази система е да подготви храната така, че организмът да може да я използва за енергия, растеж и структурна поддръжка. 
     Бактерията Лактобацилус Ацидофилус се съдържа в някои ферментирали млечни продукти и хранителни добавки. Приемана в достатъчни количества, тя се заселва в храносмилателната и пикочо-половата системи и подобрява здравето.

  Досега са установени следните ефекти:

- подобрява екологията на червата и не допуска развитието на болестотворни микроби, като пречи на залавянето им за стените на червата, променя рН и кислородното съдържание и произвежда бактерицидни вещества (водороден прекис, млечна и оцетна киселина и др.).

- произвежда ензими, в това число галактаза, която е необходима за усвояването на млечната захар – така може да се помогне на хора с - непоносимост към мляко и особено кърмачета.

- предпазва червата, пикочните пътища и половата система от бактериални и гъбични инфекции.

- намалява образуването на канцерогени в червата и не позволява развитие на вредни бактерии там.

- намалява диарията след подлагане на радиация или химиотерапия.

- намалява нивото на вредния холестерол.

     Ето какво пише световно известният натуролог и диетолог д-р Уолтър Ласт (автор на поредицата книги „Излекувай себе си“):

„…Финландски изследователи откриват, че майките, които кърмят децата си могат да ги предпазят от екзема и астма, ако взимат пробиотици (ацидофилус-бифидо бактерии) по време на бременността и кърменето. Бебетата обикновено получават бактериите от своите майки, докато се придвижват надолу в родилния канал, но съвременната медицина променя този естествен процес. Бебетата, родени с цезарово сечение се заразяват с бактериите на болниците – стрептококи и клостридия…“

2 капсули (1 дневна доза) съдържа:
Коластра на прах - 800 мг
Лактобацилус Ацидофилус - 4 мг, което осигурява 4 милиона жизнени клетки
Лактоферин - 2 мг

Капсула от чист желатин - 100 мг.

Употреба:
За възрастни-По 2 капсули дневно - сутрин, с чаша вода, 20 минути преди хранене.

За деца дневната доза е 1-2 капсули дневно.

За бебета - 1 капсула дневно разтворена в течност или смесена с храна, но не са необходими точни изчисления, защото КолАктив е естествен продукт и не може да се предозира.

Смесвайте само със студени или хладки течности и храни!

Рецепта при хрема: Смесете една чаена лъжичка хладка вода и половин капсула коластра. Разбъркайте леко до разтваряне и капнете по един капкомер във всяка ноздра. Правете няколко пъти дневно - поне 3-4 пъти.

Рецепта при настинка или грип:

За възрастни:

    1-ви ден: на всеки 2 часа по 2 капсули.
    2-ри и 3-ти ден: 3 пъти по 2 капсули. Следващите дни по 2 капсули дневно.
За деца над 7 г.:
    1-ви ден: на всеки 2 часа по 1 капсула.
    2-ри и 3-ти ден: 3 пъти по 1 капсула. Следващите дни по 2 капсули дневно.
За деца над 1 г.:
    1-ви ден: 3-4 пъти по 1 капсула.
    2-ри и 3-ти ден: 3 пъти по 1 капсула. Следващите дни по 1 капсула дневно.

Забележка:
     Въпреки, че продуктът КолАктив на АкваСорс съдържа коластра от крави, той е подходящ за онези, които са на диета, изключваща млечни продукти, тъй като съдържанието на лактоза и млечното съдържание са минимални. Въпреки това, този продукт не е подходящ за хора, страдащи от алергии към млечния протеин.

Продуктът е одобрен и произведен от коластрата на здрави, млечни, пасбищни крави. Не съдържа пестициди, хормони, антибиотици, нито вируса „луда крава“.

Опаковка: 120 капсули.

 

Не съдържа ГМО