Strict Standards: Only variables should be assigned by reference in /home/teralekc/public_html/includes/modules/pages/product_info/jscript_zen_magicslideshow.php on line 6

Добави към кошницата:

Коензим Q10 с хром и водорасли

Цена:78,85лв.

  • Произведено от: Aqua Source

Известен още като коензим, CoQ10 е мощен, универсален антиоксидант. Играе важна роля при преобразуването на храната и кислорода в метаболитна енергия на клетъчно ниво. CoQ10 играе роля и при поддържане на сърдечния мускул в добро здраве.

В световен мащаб над 30 милиона приемат добавки с CoQ10! 

Не е синтетичен! AquaSource използва само естествено произведен CoQ10

Съдържа хром пиколинат
Хром пиколинатът е лесноусвоима форма на хром – минерал от значение, който играе жизненоважна роля в обмяната на глюкозата и нормалния метаболизъм на въглехидратите, мазнините и протеините.

Основни предимства:
• „Съдейства” си с ензимите, за да подпомогне освобождаването на енергия от клетките на организма, което от своя страна осигурява необходимото количество важни хранителни вещества 
• Добит от най-чистите източници и подходящ за употреба от всеки 
• Използван е само естествено произведен CoQ10 
• За по-добра усвоимост, хромът е под формата на пиколинат 
• Съдържа и AquaSource водорасли – не замразявани, сушени при ниска температура по патентования BioActive Dehydration® метод на сушене 
• Може да бъде от полза с напредване на възрастта 

Коензим Q10 (CoQ10) се препоръчва при:

- Нужда от укрепване на сърцето, мускулите, имунитета и нервната система

- Предиабет и диабет от първи и особено от втори тип

- Парадонтоза, кървене на венците и слабост на капилярите

- Всички хора по време на вирусни епидемии, инфекции и други заболявания

- Лесно уморяване, недоспиване, преумора след работа, стрес и др.

- Всички хора след 30 годишна възраст и такива, които живеят напрегнато

- Хора, склонни към напълняване, или желаещи да отслабнат без риск

- Преждевременно остаряване и намаляване на жизнените сили

- Активни спортисти за подобряване на постиженията (не е допинг, а естествена клетъчна храна)

- За повишаване на мъжката потентност и подвижността на сперматозоидите

- Всички, които искат да имат много повече енергия и да живеят по-дълго

Коензим Q10 – ключът към живота

     Коензим Q10 (CoQ10) e едно от най-важните открития на физиологията. Той е възлов участник в обмяната на веществата.  Поддържа здравето и осигурява дълголетието на организма като улеснява и увеличава произвеждането на енергия в клетките – нещо като "искра" за клетъчния двигател. Намира се във всяка клетка и отговаря за произвеждането на молекулата на енергията аденозин-трифосфат (АТФ).. При физическо или умствено натоварване, както и при стрес, ние изразходваме големи количества АТФ, който не може да се възстанови без CoQ10.Коензим ни помага “да зареждаме акумулаторите си”,подобрява състоянието на сърдечния мускул, засилва работоспособността, намалява възпалението и стяга венците, укрепва имунната система, увеличава мъжката потентност, удължава живота и притежава антиоксидантно действие.

     През първата част от живота ни черният дроб извлича и синтезира CoQ10 от някои видове храни. Добри източници на CoQ10 са месото и рибата, зърнените храни, ядките, тъмнозелените зеленчуци (спанак, броколи), синьозелените микроводорасли, соевото, сусамово и другите полиненаситени растителни масла.Нашият организъм складира резервни количества от CoQ10 в сърцето, черният дроб и имунната система.

     След 35-40 годишна възраст количеството CoQ10 в клетките намалява. Липсата му се проявява под формата на недостиг на енергия, нежелание за физически усилия, по-често боледуване от вирусни инфекции през зимата, кървене на венците, спадане на либидото и потентността и общо понижение на жизнеността. Това е свързано с отслабване на някои функции на черния дроб, неправилно хранене, физически претоварвания, продължителни и изтощителни болести, инфекции и стрес. При хора с тегло над нормата дефицита би могъл да достигне до 50%. Добавянето на CoQ10 в тези случаи подобрява метаболизма и помага за намаляване на теглото.

     Сърцето първо усеща липсата му и първо подобрява дейността си при добавянето му към храната. Научно доказана е връзката между ниското ниво на CoQ10 и сърдечно-съдовите заболявания – гръдна жаба, кардиомиопатия, пролапс на митралните платна и хипертония. Добавянето на CoQ10 може да компенсира някои форми на сърдечна недостатъчност. Затова го наричат "чудото на сърцето".

При всяко състезание спортистите изразходват големи запаси от енергия. Всички знаем какво става към края на второто полувреме, след десетия рунд, в края на маратона и пр. Основната причина за това състояние е недостига на CoQ10. Затова редовното му добавяне към храната на спортистите води до сериозно подобряване на издръжливостта и бързината.

     Благотворният ефект на този продукт върху имунната система обуславя и неговите противоракови свойства. Животът на болни от рак (на простатата, гърдата, дебелото черво) пациенти, които приемат CoQ10, може да бъде удължен с пет до петнайсет години. При част от тях може да се стигне до пълна ремисия, особено ако CoQ10 се взема в по-големи дози (около 100 мг) и се комбинира с водорасли, ЕМК, бета-каротин, вит. C, вит. E и селен.

     Поддържащите (профилактични) дози за възрастни са 10-15 мг, а лечебните – 30-100 мг и повече. За възстановяване на нормалното му съдържание в тъканите е необходимо CoQ10 да се приема в достатъчни дози от 1 до 3 месеца. Само при по-продължително приемане може да се постигне пълното му възстановяване.

 

Коензим Q10 и енергията.

 

     Ако CoQ10 намалее с 25%, тялото не получава необходимата му енергия и в резултат настъпват функционални нарушения и болестни състояния. Ако той намалее със 75%, животът не може повече да бъде поддържан и настъпва смърт, най-често от сърдечна недостатъчност.

     При допълнително приемане на CoQ10 хората (особено по-възрастни и с по-отслабен организъм) усещат подчертано увеличаване на енергията и намалена нужда от сън. Получава се ефект на подмладяване.

Ползите за сърцето

     Концентрацията на CoQ10  в сърцето е най-голяма. То първо усеща липсата му и бързо подобрява дейността си при добавянето му към храната. Много функционални сърдечни проблеми могат да бъдат напълно компенсирани чрез внасянето само на CoQ10.

При хора със заседнал начин на живот допълнителното приемане на CoQ10 подобрява сърдечната дейност, дори без физически упражнения. Разбира се, много по-правилно е заедно с приема на CoQ10 да се увеличии физическата активност.

 

CoQ10 и кръвоносните съдове на сърцето

Д-р Фолкърс, при направените изследвания, е доказал, че при всички хора,които са починали от сърдечни болести, има 75% недостиг на CoQ10. Добрата новина е, че увредените сърца получават нов приток на сили при добавяне на CoQ10. Д-р Емил Близнаков споделя:

     "Пациенти, които едва можеха да се движат поради сърдечни увреждания и имаха крайно затруднено дишане, дори без да полагат никакви физически усилия, чрез CoQ10 погледнаха отново с надежда към очакващото ги активно бъдеще."

     CoQ10 помага на сърцето при исхемия (недостатъчен приток на кръв към сърцето). В много от случаите тя е свързана със стесняване или запушване на коронарните съдове и може да предизвика сърдечна недостатъчност, внезапна смърт и др. Най-честият проблем се нарича ангина пекторис (гръдна жаба). Стеснените коронарни артерии намаляват притока на кръв до сърдечния мускул,което силно влошава неговото хранене с необходимите вещества и кислород.

     Исхемия може да възникне също по време на сърдечни операции - байпас, ангиопластика и др. Доказано е, че приемането на CoQ10 преди операция намалява опасността от увреждане на сърдечния мускул.

     Когато при лечение на ангина пекторис се включи CoQ10, се получават впечатляващи резултати при  над 70% от болните.  Издръжливостта при физически натоварвания се засилва, пристъпите намаляват рязко, както и нуждата от нитроглицерин.

     Нужните дневни дози са до 150 mg, въпреки че болните могат да се повлияят по-бързо и от по-малки количества, ако се приема инстантната форма на коензима - Cell Power.

CoQ10 и застойна сърдечна недостатъчност.

     Ползите при хора със сърдечна недостатъчност също са обнадеждаващи, защото се компенсира недостига на CoQ10 в кръвта и тъканите им поради лоша обмяна. Когато се приема достатъчно дълго време(месеци , а още по-добре години), честотата на усложнения като белодробен оток и камерна аритмия при болни от сърдечен порок намаляват.  Резултатите от клинично изследване на 1715 пациенти показват, че приемането на 50 mg CoQ10 дневно в продължение на четири седмици облекчава затрудненото дишане, намалява сърцебиенето, цианозата, отоците и понижава кръвното налягане при пациенти с компенсиран сърдечен порок.

CoQ10 и високото кръвно налягане

     Доказано е, че най сериозната причина за сърдечните заболявания е високото кръвно налягане.Включването на коензим много често го понижава, дори без да се приемат лекарства.  Базирайки се на изследвания в САЩ и Япония, след 2 месеца употреба на коензим Q10 се постига намаляване на кръвното налягане средно от 141/97 на 128/90.

Повишаване на имунната система

     Приемането на 60 мг CoQ10 дневно е сигурен начин да се укрепи имунната система, защото набавя енергия за дейността Ј. CoQ10 прави по-компетентни имунните клетки и те работят много по-ефективно. Повишава се активността на макрофагите, подобрява се клетъчният и хуморален имунитет, както и устойчивостта към бактерии, гъбички и вируси.

CoQ10 и забавяне процеса на стареене

     В началото на 21 век Земята се населява от няколкостотин милиона души на възраст над 65 години, а средната продължителност на живота е почти 82 години.Ако към менюто на тези хора се добавят CoQ10,суперхрани и растежни фактори,би се удължил активния им творчески период. Така може да се постигне подмладяване и укрепване на имунната система.Издръжливостта и  е една от причините някои хора да остаряват бавно от други.

     Според Близнаков и Хънт смъртта идва след драстично намаление на CoQ10, а не просто от старост. Изследвания с опитни мишки доказват, че CoQ10 увеличава живота им с 50 %. Онези от тях,които са получавали CoQ10, живели средно по 150 седмици, което е около 140 човешки години.

     Повечето храни са бедни на CoQ10. Допълнителното му приемане е от полза за всеки човек и може да се окаже пътя към на вечната младост.

CoQ10 и поддържане на оптимално тегло и енергия

    Хората с наднормено тегло имат сериозен недостиг на СоQ10. Добавянето му повлиява  метаболизма и води до сваляне на килограми.

     Направен е следния експеримент:избрани са хора с наднормено тегло и са разделени в две групи.Първата -  хора без недостиг на CoQ10 и втората – хора с недостиг на CoQ10.На двете групи е давана една и съща диетична храна с добавен 100мг. CoQ10 дневно. След 8 седмици хората от първата група( с първоначален дефицит) отслабнали с около 7 кг, а тези без дефицит на CoQ10 - с по-малко от 3 кг.

     Комбинацията  на CoQ10 с  хром помага още повече за решаването на проблема със  затлъстяване, защото хромът намалява влечението към сладко.

Приложение в стоматологията

     Много често хората страдат от хронични заболявания на венците.В следствие на неправилното хранене, лоша хигиена и срив на имунитета  те са  застрашени от кариес, опадане на зъбите, лицеви изкривявания и др. Пародонтозата е бич за съвременното обшество.CoQ10 е много  ефективен при профилактика и лечение на болни венци. Основната  причина за това  е доказаният му имуностимулиращ ефект.

     Правено е  проучване на  резултатите на 120 пациенти с доказана пародонтоза и недостиг на CoQ10 .След 5 дни употреба на CoQ10 при венците се наблюдава голямо подобрение,докато за това със стандартно лечение се постига за над 10-15 дни.

Потентност и оплодителна способност

     CoQ10 е мощен афродизиак, който повишава енергията и сексуалния апетит при мъжете. Това е особено важно, защото в днешно време те живеят на много високи обороти и се претоварват.  Той увеличава подвижността и активния живот на сперматозоидите.

    Тъй като хрома е съставна част от спермата , добавянето му е важно за подобряване на качеството й. Водораслите АФА с голямото си протеиново, минерално и витаминно съдържание допълват всичко необходимо за образуването и съзряването на сперматозоидите.Същевремено с това водораслите влияят благоприятно на нервната система и регулират процесите на възбуждане и задържане, като по този начин имат лечебен ефект при сексуални неврози.

CoQ10 и активно спортуване

     Спортистите изразходват голямо количество енергия при тренировки и състезания и е важно да им се даде възможност за бързо възстановяване. При спортуване мускулите имат нужда от повече CoQ10. Ако в такъв момент към храната се прибави СоQ10, той ще помогне за по-бързото възстановяване и увеличаване на мускулната сила.

     В университета в Болоня, Италия, експериментирали с група бегачи, които бягали  до пълно изтощение върху бягаща пътечка. После приемали по 100 мг CoQ10 , а на контролната група  давали плацебо. При повтарението на експеримента  бегачите, които приемали CoQ10, пробягали средно с 12% по-дълго време и с 8% по-голямо разстояние в сравнение с контролната група.

     Когато се употребява ежедневно CoQ10 повишава издръжливостта на организма и без физически упражнения. Такъв експеримент е направен и с група здрави студенти, на които са давали по 60 мг CoQ10 на ден в рамките на 8 седмици, без да променят начина си на живот с леки физически натоварвания. В резултат средната им физическа издръжливост се е увеличила с 28%.

     На професионалните спортисти им е необходим от 12 до 20 пъти повече кислород, в сравнение с хората, които водят обездвижен живот. При големи физически натоварвания количеството на свободните радикали се увеличава многократно. Това е една от многото причини активно атлетите да приемат CoQ10.

     Тъй като с възрастта количеството CoQ10 в организма започва да намалява, Институтът по хранене на спортисти ‘’Колган”(основан през 1974г в Сан Диего,Калифорния)препоръчва на всички спортисти да се дават по 30-60 мг CoQ10 дневно.

Хрoм пиколинат

     Хромът спомага за поддържане на енергията ви. Без него кръвната захар не може да се поддържа на здравословно ниво. Когато тя се увеличи, се разболяваме от диабет, а когато нивото и падне под нормата - хипогликемия. Регулирането й става от хормоните инсулин, глюкагон и др.

     Тривалентният хром има влияние върху действието на инсулина. Недостигът на този важен елемент намалява възможностите на организма да използва за енергия глюкозата. В този случай енергията се произвежда от разграждане на масти. Това води до увеличаване на холестерола и натрупването му в съдовете, което затруднява тяхната проходимост.

     Лекарите говорят за синдрома Х, който се състои от четири болести: диабет от втори тип (или инсулинова резистентност), затлъстяване, високо кръвно налягане и висок холестерол. При тези болести има проблеми с инсулина и недостиг на хром.

     Необходимата дневна доза хром е 50-200 mg. Той подобрява изгарянето на мазнините и превръщането им в енергия, особено в комбинация с интензивни физически натоварвания. Ефективно намалява теглото, увеличава мускулната маса, подобрява мускулния тонус, регулира кръвната захар и холестерола (без странични действия).Ползите са по-дълъг живот и по-малко болести!!

Хром и ползите при диабетно болните

     Още през 1854 г. е била открита ползата от хрома при болните от диабет. Той е незаменим кофактор на инсулина – важен хормон в регулирането на обмяната. Инсулинът е необходим за внасяне на глюкозата в клетките, а хромът улеснява действието му като заедно с няколко аминокиселини образува т.нар. глюкозо-толерантен фактор (ГТФ). ГТФ подобрява чувствителността на клетките към инсулина.

     С възрастта хрома в тъканите намалява, а болните от диабет втори тип се увеличават. Недостигът на хром  води до повишаване и нестабилни нива на кръвната захар, наличие на захар в урината и инсулинова резистентност.

     Проблемите, свързани с недостига на хром, са толкова сериозни, че е създадено Информационно бюро за хром, което разпространява научна и клинична информация по въпроса. Научните изследвания показват, че добавянето на хром в 90% от случаите понижава инсулиновата резистентност, съответно и нивото на кръвната захар на гладно.Също така намалява необходимостта от инсулин,нивото на лошия холестерол спада, а едновременно с това се повишава добрия холестерол.

Хром и поддържане на добра спортна форма

     Приемането на хром спомага за увеличаване на мускулната тъкан намаляване на тлъстините. Доста често тази трансформация не означава корекция в теглото, защото мускулната тъкан тежи повече от мастната.

     Хромът увеличава и ускорява изгарянето на телесни мазнини. Атлетите и културисти, които желаят да намалят теглото си, могат да очакват впечатляващ резултат от Хром пиколинат, особено при интензивен тренировъчен режим. Доказана е ефективността на Хром пиколинат за корекции на теглото, увеличаване на мускулна маса и регулиране съдържанието на глюкоза.

Защо са в тази комбинация водораслите АФА?

    Тъй като водораслите АФА съдържат над 90 микроелемента и много ензими, витамини и други биологично активни вещества, те са много важни за регулиране на метаболизма. Прибавянето им към тази комбинация е необходимо за по-пълноценното действие на другите две съставки и за възстановяването на организма.

     Например цинкът помага на панкреаса да произвежда инсулин и подобрява действието на инсулина. Недостига на цинк прави по-трудно поддържането на кръвната захар в норма и пречи на клетките да оползотворяват глюкозата.

     Въпрос на разумно отношение би било всеки човек над 30-35 г. ежедневно да приема по една капсула, независимо от това дали има оплаквания или не. След 1-3 месеца повечето хора съобщават за прилив на енергия, по-добре се справят с работата си, подобрен общ тонус, увеличена издръжливост на натоварвания и стрес, както и по-ефективно справяне с настинки, грип и други инфекции.

Употреба:

Профилакчтично по 1 капсула дневно по време на хранене. При боледуване до 3 капсули дневно

1 капсула съдържа:

АФА - 100 мг, 

коензим Q10 - 45 мг,

хром пиколинат 16,7 мг (осигурява 200 µг основен хром, 500% от ПДД*),

свързващ агент: оризово брашно,

обвивка на капсулата: чист желатин - 100 мг.
*ПДД = препоръчвана дневна доза.

 

Опаковка: 30 капсули.

 

 

 

Продуктът не съдържа ГМО.