Strict Standards: Only variables should be assigned by reference in /home/teralekc/public_html/includes/modules/pages/product_info/jscript_zen_magicslideshow.php on line 6

Добави към кошницата:

Минерали и следи от елементи - 90 капсули

Цена:44,00лв.

  • Модел: Dr.F-103
  • Произведено от: Royal Sales International

 

Необходими за правилното функциониране на органите и биохимичните реакции в организма. Те са активатори или съставни части на ензимите, хормоните, червените кръвни телца, важни са и за функциите и на нервната система.

     Препоръчват се на хора в напреднала възраст, бременни жени, вегетарианци, макробиотици, хронично болни, приемащи ежедневно големи количевства лекарства, както и на всички, които чрез превантивното им приемане желаят да запазят своето здраве.   Допълват ежедневното хранене с важни есенциални строителни вещества, тъй като съдържат: желязо, манган, мед, цинк, магнезий, калций, калий, молибден.


Всички тези елементи участват в опазването на физическото и умственото здраве. Минералите пренасят импулсите през нашата нервна система. Те са съставна част от ензимите и белтъчините.

    От липсата на минерали и следи от елементи страдат бременните, старите хора, хранещите се не балансирано, хронично болните, приемащите лекарства.

    Капсулите на д-р Фьорстер съдържат оптимален баланс между минералите и следите от елементи и редовната му употреба гарантира опазването на здравето ни.
   Ca -  най-широко застъпения минерал в нашето тяло. Той е пазачът на нашите кости, играе важна роля за функционирането на мускулната тъкан, особено на сърцето. Увеличените нужди от калций се наблюдават при растежа на децата и юношите, при травми на мозъка, черепа и  хепатит.
    Mg -  придава твърдостта на зъбите. Той подпомага асорбцията на калция, фосфора, калия, подпомага усвояването на вит.В. Сред причините за липсата му са стресът, алкохолизмът, диабета, онкологичните препарати  и антибиотиците. 
При липса на магнезий, калцият се натрупва в бъбреците. От магнезий имат нужда всички, които имат ежедневни умствени натоварвания.
    K -  калият е важен  елемент за работата на всяка наша клетка. Той е вътрешно клетъчен минерал, регулира концентрацията на магнезия, който е важен за работата на сърцето. Липсата му води до повишено артериално налягане, риск от пролапс на митралната клапа, по-чести аборти, главоболие, снижено ниво на захарта.
    Fe -  желязото е в изключително добре смилаема форма, много добре се усвоява от организма. Желязото е  изключително важно за безпроблемното развитие и растеж на децата. То е важно за клетъчното и тъканото дишане, тъй като директно създава хемоглобин и миоглобим. От него особено голяма нужда имат жените с обилен мензис, тези които имат анемия, подложените на тежки физически натоварвания.
    Cu -  медта в нашия организъм присъства в стойностите следи от елементи. Тя е необходима за работата на сърцето, контролира равнището на захар и пикочна киселина. Помага при формирането на костите, хемоглобина и червените кръвни телца. При по-възрастните жени нивото на медта е изключително ниско особенно при тези, които имат чупливи кости. Заедно с витамин В имат противо гъбично и противо бактериално действие. 
     Zn -  цинкът е елемент, участващ в над 300 ензимни процеса. Необходим е при здравето на органите, на простатата, гърдата и за размножаването. Той е много важен за зарастването на рани при изгаряния. Препоръчва се при приема на контрацептиви, при аденом на простата, диабет. Липсата на цинк води до изоставане в растежа, закъсняла сексуална зрялост, заболявания на простатата, атеросклероза. 
    Mn -  манганът е защитник  на нашите клетки. Той е защитник на имунитета, на нивото на захар в кръвта, както и при формирането на хрущяла. Липсата на манган води до проблеми с очите, слуха, объркване, увреждане на панкреаса, ускорен пулс.
    Mo -  молибденът е детоксикатор на нашия организъм, предпазва зъбния емайл. Капсулите са разработени по формула за ежедневно подпомагане на жизнените функции на организма ни.