Производители

ЗЕЛЕНОУСТА МИДА 120 капсули

  • Произведено от: Royal Sales International / РСИ

60,00лв

Добави към кошницата:

     Най-честите причини за появата на проблеми на костно-ставната система са различни дегенеративни изменения, възпаления или травми, които водят до увреждане на съединителната тъкан на ставите или до влошаване на качеството и състоянието на ставната течност. Нормалното функциониране на ставите е възможно само при наличието на достатъчно количество ставна течност, която овлажнява и поддържа защитния слой около ставата. Тя има защитно действие и е от съществено значение за подхранването на хрущяла. При нарушения в този процес хрущялните клетки започват да отмират, а хрущялният слой намалява.

     Тъй като чрез стандартното обезболяване не се елиминира причината за болката в ставите, а се стига единствено до облекчаване на симптомите, все поголямо внимание се обръща на възможностите за подобряване на подобни състояния чрез естествени средства и методи. Един от големите пробиви в тази насока е проучването на зеленоустата мида Perna Canaliculus. Тя е с изключителни качества що се отнася до регенерирането на ставния хрущял и възстановяването на ставната течност. Мидата съдържа големи количества аминозахариди, които представляват молекули, съставени от белтъчини и захари. Те са известни под наименованието глюкозаминогликени и играят важна роля като необходим компонент на ставната течност, а също и в строежа на ставите. Придават на ставната течност вискозитет, осигуряват на хрущяла нормално подхранване и участват в изграждането на съединителната тъкан.


СЪСТАВ:
 Зеленоуста мида на прах
 Витамин С
 Витамин Е
 Витамин В6
 Фолиева киселина
 Витамин В12


ДЕЙСТВИЕ НА СЪСТАВКИТЕ:
Зеленоуста мида на прах – Новозеландската зеленоуста мида Perna Canaliculus има уникално естествено и напълно безвредно действие при лечението на ревматични проблеми. Тя съдържа хранителни вещества, подпомагащи строежа на кожата, съединителната тъкан, хрущяла и ставната течност. Действа изключително благоприятно за регенерирането на ставния хрущял и възстановяването на ставната течност, като по този начин намалява болката и улеснява подвижността на ставите.
Витамин С – Най-известният сред витамините играе важна роля за производството на колагена, който е важен за развитието и възобновяването на телесната тъкан, венците, кръвоносните съдове, костите и зъбите.
Витамин Е – Под това название се имат предвид осем доста подобни химически субстанции, проявяващи сходно действие. Витамин Е представлява есенциална субстанция, тъй като организмът не може да я произведе сам. Първото и най-важно действие на витамин Е в организма е антиоксидантното му действие, тъй като предпазва всички клетки и органи на тялото от унищожителното действие на свободните радикали и така предотвратява тяхното преждевременно остаряване и отмиране. Стимулира имунната система.
Витамин B6 – за лигавицата, нервите, кожата. За метаболизма на белтъчините: строеж, преработка и разграждане на аминокиселините. Участва в производството на кръв, синтеза на преносителите на нервни импулси, важен за растежа, опазването и възпроизводството на всички клетки в организма.
Фолиевата киселина (Витамин B9) е един от най-важните витамини за здравето. Фолиевата киселина помага на клетките да се размножават. Необходима е за образуването на плацентата и за изграждането на костния мозък на ембриона. Достатъчната консумация на фолиева киселина намалява риска от вродени увреждания на бебето, като спомага за правилното развитие на гръбначния стълб, мозъка, образуването на ДНК и доброто развитие на клетките. Витаминът оказва и положително въздействие върху организма на бъдещата майка - тонизира и намалява нивото на стресовите хормони. Особено полезен е за жени, склонни към анемия.
Витамин В12 – съставка на протеините в клетъчното ядро. Водноразтворим витамин, съществуващ в различни форми и съдържащ минерала кобалт, поради което съединенията с витамин B12 са най-общо наречени „кобаламини”. Важен за производството на червени кръвни клетки, ензими и нуклеинова киселина. Необходим за растежа и за функционирането на нервната система. Предпазва от анемия.


ПРИЛОЖЕНИЕ:
 Участва в защитата на хрущяла и ставната течност
 Има изключително действие в поддържане еластичността на съединителната тъкан, лигаментите и ставните структури.
 За движение без болка.
 Предпазва ставите и костите от дегенеративни промени (артрози и ревматични заболявания).
 Подпомага регенерирането на увредения ставен хрущял и съединителната тъкан.
 Противовъзпалително и превантивно действие при ревматоиден артрит.
 Естествена помощ при мускулно-костно-ставни травми при спортисти.
 Предпазва лигавицата на храносмилателния тракт (не предизвиква стомашни и чревни проблеми)

ДОЗИРОВКА: Приемат се по две капсули дневно с достатъчно течност.


ОПАКОВКА: 120 капсули


Количествено съдържание на съставките на продукта:

Хранителните вещества                          За дневна доза (2 капсули)

Зеленоуста мида на прах                               300 mg

Витамин C                                                        150 mg

Витамин E                                                          25 mg

Витамин B6                                                       4,2 mg

Фолиева киселина                                           500 µg

Витамин B12                                                     2,8 µg


TeraLek teralek. Powered by Zen Cart.