Производители

МАСЛО ОТ ЧЕСЪН, ИМЕЛ И ГЛОГ капсули 100 бр

  • Произведено от: Royal Sales International / РСИ

29,50лв

Добави към кошницата:

За подпомагане на нормалното функциониране на сърдечно-съдовата система


КАПСУЛИТЕ С МАСЛО ОТ ЧЕСЪН, ИМЕЛ И ГЛОГ съчетават полезните за здравето свойства на трите растения, с основна насоченост към нормалното функциониране на сърдечно-съдовата система, както и балансирането на нивата на кръвното налягане. Традиционно продуктът се използва за предотвратяване на обща атеросклероза. Тази информация се основава на традиции и дългогодишен опит.


СЪСТАВ:
- Екстракт от чесън
- Екстракт от имел
- Екстракт от плодове на глог


ДЕЙСТВИЕ НА СЪСТАВКИТЕ:
Чесън най-важната роля на чесъна е свързана с кръвта и кръвоносната система и тяхната естествена защита, както и с предотвратяването на патологичните процеси, развиващи се в тях. Чесънът има благоприятно действие при предотвратяване появата на плаки (уплътнения) върху стените на кръвоносните съдове, а в някои случаи може дори да намали дебелината на появилата се плака. Действието му се изразява в по-добрата прокървеност на тъканите, както и в по-доброто им снабдяване с хранителни вещества и кислород. Чесънът доказано спира и отделянето на тромбоксин B2 – веществото, което свива кръвоносните съдове и бронхиалните канали. “Ударната сила” на чесъна е всъщност една богата на сяра аминокиселина, както и АЛИЦИНЪТ, който притежава антиоксидантно действие и директно намалява броя на свободните радикали, подтикващи развитието на атеросклерозата. Чесънът намалява успешно стойностите на триглицеридите и на общия холестерол в кръвта, като същевременно повишава защитния HDL холестерол.
Благодарение на богатството от серни съединения, чесънът благоприятства балансирането на кръвното налягане.
 Допринася за превенцията на атеросклерозата и другите сърдечносъдови заболявания – предпазва кръвоносните съдове и сърцето
 Допринася за поддържането на кръвното налягане в нормални граници
 Регулира (нормализира) нивото на холестерол в кръвта
 Предпазва стените на кръвоносните съдове – предотвратява появата на съсиреци и втвърдяването на артериите и вените
 Стимулира кръвната циркулация и подобрява кръвоснабдяването на организма
 Притежава антибактериално, антифунгално (противогъбично) и противопаразитно действие (унищожава чревните паразити)
 Подобрява храносмилането, обновява чревната флора
 Помага при спазми в стомаха
 Стимулира внасянето на кислород в организма
 Подпомага работата на черния дроб и ендокринните жлези
 Притежава антиоксидантно действие
 Укрепва имунитета – препоръчва се особено в сезона на настинки и грип
 Укрепва организма на възрастните хора
 Допринася за поддържането на жизнения тонус и общото здраве на организма


Имел – имелът е вечнозелено паразитно храстче от семейство Santalaceae, чиито месести листа се използват за лечебни цели. Той е един от особените видове паразитни растения, защото има зелени листа, с които може да извършва фотосинтеза, но се нуждае от растение гостоприемник, за да поема от него вода и минерални соли. Нарича се полупаразит. От имелът са изолирани алкалоидите - ератоксин, вискотоксин; амините - хистамин, тирамин, холин; ацетилхолин, инозит, гликозидът вискалбин, флавоноиди, дъбилни вещества, токсични аминокиселени, оксидаза, урсолова киселина. Имелът има най-вече хипотензивно действие и приложението му е насочено предимно към понижаване на високо кръвно налягане. Този ефект на имела е доказан при фармакологични изпитвания. При прилагането му се наблюдава понижаване на кръвното налягане, подобряване на съня, намаляване или изчезване на главоболието, и пр. Има добро съдоразширяващо действие на долните крайници и черния дроб, както и кръвоспиращо действие и антитуромра активност на протеиновите вещества.
 Има регулираща за кръвното налягане роля
 Имелът има балансиращо действие върху хормоналната система.
 Допринася за доброто функциониране на сърдечно-съдовата система
 Спомага премахването на нарушенията в метаболизма
 Помага при хормонален дисбаланас при жените в периода малко преди и след настъпване на менопауза,
 Спомага за обогатяването на организма с калций, важен за костната система,
 Имелът има и кръвоспиращо и съсирващо действие, заради което се използва при обилна и продължителна менструация, кървящи хемороиди, кръв от носа.
 Отразява се много добре на всички жлези, тъй като е чудесно средство стимулиращо обмяната на веществата. Същевременно въздействието му върху панкреатичната жлеза е така добро, че при по-продължителната му
употреба захарната болест загубва своя първопричинител.
 Съдържа ензими, които нормализират общото функциониране на организма
 Има положително влияние за затихването на произтичащите от високото (или ниско) кръвно налягане проявления, като нахлуване на кръв в главата, световъртеж, бучене в ушите и смущения в зрението.
 Имелът противодействува комплексно на повечето сърдечни увреждания, с което си е спечелил ролята на незаменим помощник при всяко смущение в сърдено-съдовата система и кръвообращението.


Глог (плодове) – Обикновеният глог, Crataegus monogyna, е род покритосеменни растения от семейство Розоцветни. Той e ниско храстовидно дърво, характерно за умерените климатични зони. Използван е от лечителите в Европа още от най-древни времена. Има запазени писмени данни за прилагането му в Римската империя през първи век от новата ера. Глогът спомага нормалното функциониране на сърдечно–съдовата система, както и поддържането на нормалния тонус на сърдечния мускул, коронарните, мозъчните и периферните кръвоносни съдове. Плодовете му са богати на танини, флавоноиди, пигменти и витамини. Главните действащи вещества са флавоноидите - хиперозит, крерцетин, витексин и др. - общо над 15 на брой. От другите фенолни съединения се съдържат кафената и хлорогенова киселина, левкоцианидин, както и катехин. Цветовете, плодчетата и листата съдържат есенциални мастни киселини, етерично масло, танини, сорбит, холин, ситостерин, захари, каротин, витамин С, ензимите липаза и емулсин, и други.
 Подходящ както за възрастни, така и за деца
 Спомага регулирането на кръвното налягане
 Биологичноактивните вещества в глога и по-специално проантоцианидинът подсилват сърдечната дейност, разширяват коронарните съдове и засилват кръвооросяването на сърдечния мускул и на захранващите сърцето съдове.
 Глогът подобрява способността на сърцето да изпомпва кръвта
 Подобрява способността на сърцето да се справя с физически усилия
 Стабилизира сърдечно-съдовия ритъм и намалява риска от поява на аритмия.
 Препоръчва се и при повишена раздразнителност и безсъние, помага при световъртеж, отстранява нарушения на мозъчното кръообращение
 Има диуретично действие
 Няма вредни странични действия


ЕДНА КАПСУЛА СЪДЪРЖА:
Екстракт от чесън (2-3:1) 60 мг
Екстракт от имел (2-3:1) 24 мг
Екстракт от плодове на глог (0,51 - 0,62:1) 54 мг


ПРЕПОРЪЧВА СЕ ПРИ:
 високо кръвно налягане
 сърдечносъдови заболявания, високи нива на холестерол
 стомашно-чревни проблеми
 грип и настинка
 има антимикробно действие
 има силно изразен антиоксидантен ефект
 има стимулиращо влияние върху мозъка
 при безсъние
 при хормонален дисбаланс


ДОЗИРОВКА: приемат се 3 пъти х 1-2 капсули дневно с малко течност преди или по време на хранене
Д-р Слободан Ралевич


ОПАКОВКА: 100 капсули


TeraLek teralek. Powered by Zen Cart.