Производители

Таблетки за здрави очи - 90 бр

  • Произведено от: Royal Sales International / РСИ

84,00лв

Добави към кошницата:

В днешно време нашите очи повече от всякога са изложени на интензивни вредни въздействия от заобикалящата ни среда. Вследствие на различни видове лъчения, както и на свободните радикали, възникнали при клетъчния метаболизъм, се ;получават различни увреждания на очите. Сред многото каротиноиди, оказващи положително въздействие върху здравето на очите, Лутеинът е един от най-важните, като изключително мощен антиоксидант.

Американски онколози са доказали, че лутеинът е най-силният инхибитор на пероксидацията на липиди/масти в структурата на окото. Лутеинът неутрализира свободните радикали, той представлява естествена защита на органа на зрението от ултравиолетовите лъчения, както и от други вредни лъчения (ТВ, компютри и др.).

Лутеинът представлява жълт пигмент, антиоксидант и съставна част на жълтото петно (макулата) и ретината. Когато попадне в организма, лутеинът се натрупва в макулата (macula lutea) и има изключително голямо значение за функционирането на очния нерв, а следователно и за зрението.
Въздействайки върху жълтото петно (макулата), свободните радикали водят до атеросклероза на капилярите на задната част на окото и нейното дегенериране.

Според изследвания, направени в Харвардския университет /САЩ/, чрез прием на 6 мг лутеин дневно увреждането на макулата (жълтото петно) може да бъде намалено с 43%. Очната леща е частта, която в най-голяма степен е изложена на заболявания. Очната леща представлява 98% белтъчини, а под въздействието на свободните радикали в нея се развиват; дегенеративни процеси. Именно този процес води до появата на перде/катаракта, т.е. помътняване на естествената леща на окото, което в около 50% от случаите води до слепота.

Дегенеративните процеси се стимулират директно от тютюнопушенето, от диабета и други болести на метаболизма. Лутеинът е храна за здрави очи. В препарата на Д-р Фьорстер той е в комбинация с водещи антиоксиданти, които също играят ролята на пазачи на окото. Този препарат с лутеин представлява съвременна хранителна добавка, съдържаща антиоксиданти от групата на витамините А, С и Е, както и цинк (Zn) и мед (Cu), с чийто прием се постигат изключителни резултати за опазването на окото в здраво състояние.

На кого се препоръчва тази хранителна добавка, съдържаща лутеин?

· На всички лица с отслабнало зрение
· На лица с диагностицирано увреждане на окото
· На лица, ежедневно изложени на ярка или изкуствена светлина
· На журналисти, мениджъри
· На всички, които трябва да предотвратят развитието на дегенеративни
процеси на макулата на окото
· На хипертоници и диабетици
· На възрастни хора с износен зрителен апарат
· На пушачи
· На лица, живеещи в замърсена среда
· На всички, които полагат грижи за доброто си здраве


ДОЗИРОВКА: По 1 капсула дневно след хранене с повече вода.


TeraLek teralek. Powered by Zen Cart.